Matte har ordet

Socker är en liten kisse av rasen Turkisk Van. Hon kom till oss i januari -04 och sedan dess har ingenting varit sig likt här hemma.

Socker är en charmig, busig, aktiv och oerhört kelig kisse som vi har himla roligt tillsammans med! Se här nedan hur hon försöker prata sig ur en situation! :)


-Hihi, nu är jag osynlig!! Ingen ser mig, inte ens matte!
Nu kan jag smyga på Sally och Saffran utan att de märker någonting!

 

 

-Hmmm...om jag bara smyger försiktigt, försiktigt, så kommer nog ingen att märka mig...

 

 

 

 


-Eehh...
-Jag? Jag skulle bara...eehh...*harkel*

 


 

-Det är ju lustigt att man ALDRIG kan få vara ifred i det här huset! *hmmpf*

 

 

 

-Jag höll faktiskt på med viktiga
efterforskningar när du kom och störde, matte! Men nu är det lika bra att hitta på något annat!

 

Egenheter

Socker är en stor liten personlighet. Hon är verkligen ingen anonym katt, utan hon syns, hörs och tar för sig. När jag först träffade henne på Linköpings Resecentrum satt hon i en väska som Eleonora öppnade lite. Socker stack upp sitt huvud och tittade ut med sin oerhört nyfikna, pigga och öppna blick. Jag smälte!


Jag, Socker och Eleonora första dagen!

Väl hemma så fick hon gå på upptäcktsfärd i lägenheten medan de andra två katterna var instängda i ett eget rum. Socker var orädd, nyfiken och kaxig på sin första strapats i sitt nya hem. Hon visade inte en enda tendens till att backa för någonting. Jag som var ny och okänd för henne fick hålla och kela med henne och hon spann och njöt mellan utflykterna i lägenheten. Men så släppte vi ut Saffran.....

 
Och OJ vad läskigt det var!!! Saffran brydde sig inte nämnvärt om nykomlingen, men Socker blev skräckslagen vid första anblicken. Men efter fem minuter var hon lika aktiv och nyfiken som före träffen med Saffran.


Socker visade snart att hon accepterade mig som sin matte. Hon tycker om att ligga i famnen och gosa innan hon somnar.

När hon var mindre la hon ofta en tass på mitt bröst när jag satt vid datorn för att få hjälp att komma upp och sedan låg hon på min vänstra arm, medan jag jobbade vid datorn.

När jag ligger i sängen och tittar på TV kommer hon och draperar sig som en boa runt min hals. Då vill hon ligga så nära mitt ansikte som möjligt, vilket ofta gör det en aning svårt att få luft... Och skulle jag någon gång ligga på sidan när hon kommer och vill gosa så buffar hon och knuffar mig och jamar och kurrar tills jag intar rätt position. Märkligt nog är hon inte intresserad av att ligga i husses famn, även om han gärna får gosa med henne. Kanske beror på mattes mjukare framsida? ;-)

Socker hade en fäbless för toalettstolar när hon var kattunge. Första veckan här hemma så ramlade hon ner i toastolen, men det avskräckte henne inte! Socker deltog gärna på mycket nära avstånd vid alla toalettbesök som vi människor gjorde.

Hon hoppade upp bakom den som satt på toabesökaren, satte sig på det lilla utrymmet framför det uppfällda locket, och tittade ner i det lilla hål som uppstod ner i stolen.När det hände något spännande där nere sträckte hon gärna ner ena tassen för att undersöka saken. Och då brukade hennes toabesök ta slut (=Socker blev utslängd från toan).

Socker gillar dragkampslekar. Hon tar tag i något och vill leka dragkamp ungefär som en hundvalp. Två gånger har jag förundrats över hur denna lilla katt kan vara så stark. En gång när jag kom hem från jobbet låg min fleecefilt innanför dörren i hallen. Socker hade dragit den från sängen ut genom sovrummet och in i hallen!

 

En morgon när jag vaknade hade hon dragit en hammockdyna som låg överst i en hög med tre (tjocka och tunga!) dynor genom hela vardagsrummet, förbi en stol så att den flyttats en meter, och ut i hallen.Jaktlekar är kul det också, framförallt när Socker ligger i köket vid dörren till uteplatsen och "jagar" småfåglar så hon skakar i hela kroppen. Någon gång har hon tagit fart och hoppat rätt in i nätdörren! :)

När Socker var 6 månader började hon löpa. Det var väldigt jobbigt både för henne, tror jag, och för oss andra. Hon skrek som tokig, kissade överallt utom i toalådan, och sprang omkring och ålade och betedde sig allmänt odrägligt. Under den tiden fick hon besök av två olika herrar! Naturligtvis med nätdörren emellan, men den hindrade dem inte från att åtminstone pussas!

Grannens katt Julius satt varje morgon på vår uteplats och väntade på att vi skulle öppna dörren så han fick lukta lite på Socker! :) Det var rena kärleksdrabbningarna på uteplatsen de gånger en stor röd tuff katt vid namn Tyson också ville försöka lägga an på Socker! Men hon var bestämd: hon ville bara pussa Julius! Efter att Socker börjat med p-piller har Julius inte besökt henne....

Socker är en innekatt, men hon går gärna ut i koppel. Det var inga större problem att få på henne kopplet första gången, och hon verkade inte lida av det. Hon var nyfiken på allt som fanns utomhus, och hon klättrade genast upp i närmaste träd.

Längtan till utelivet har blivit så stort för Socker att hon faktiskt försöker smita ut genom nätdörren när hon kan. Ett par gånger har hon lyckats. En gång utan att vi märkte det. Grannen kom en kväll och knackade på. Hon undrade om vi hade släppt ut vår kattunge, eftersom Socker varit inne och hälsat på hos grannen och hennes katt (som för övrigt blev fly förbaskad över att plötsligt hitta en kattunge i sitt revir!).Det blev till att ge sig ut och jaga, och det var ingen rolig historia, eftersom det störtregnade och Socker tyckte det var jättekul att bli jagad. Så småningom fick jag fast henne och då blev hon tvångsbadad, eftersom hon var alldeles lerig och dyblöt. Det verkar inte ha skrämt henne ett dugg. Skam den som ger sig! Vill hon ut så SKA hon minsann ut!


Socker vill UT!

När Socker var liten gillade hon inte när jag sjöng. När jag tog ton så skruvade hon på sig, och hon brukade till och med lägga en tass på min mun! Någonting hände dock en kväll när jag satt och tittade på (och sjöng med i) filmen HAIR! Hon fullkomligen vred sig av förtjusning när jag började sjunga! Sockers favoriter är just filmen HAIR och "Så ska det låta" på TV. Hon skriker och åmar sig i mitt knä när jag sjunger. Det är trevligt att min katt äntligen inser vad god kvalitet innebär! :)

Socker presentation
Varför Turkisk Van?