Presentation

Hej! Jag heter Socker och kommer från Stockholm men bor i Linköping. Jag har ett annat namn också: Vankedis Sossis. Det är ingen som kallar mig för det, och tur är väl det, för Sossis är turkiska och betyder "lillkorven". *Hmmpf* Jag är minsann inte någon korv, jag är den sötaste katten som finns, därför gillar jag när jag blir kallad Socker!

Min mamma heter Sevgili och min pappa heter Latife. Mamma Sevgili var en jättegosig och snäll mamma. Hon lärde mig att tvätta mig och att gå på toan. Min mamma dog 2006. Hon var bara 4 år då. Nu bor hon i himlen. När hon levde bodde hon tillsammans med sin matte som heter Eleonora och Eleonora säger att det finns många som tyckte att min mamma var en fin katt.

Min mamma vann en massa priser. Hon var på många utställningar och fick priser, så hon är Europa Champion, och det är visst väldigt tjusigt. Hon blev Årets bästa Turkiska Van i Norden 2003 och 2005 också. Men för mig är hon bara världens bästa mamma och jag saknar henne och hoppas hon har det bra i sin himmel.

   

Min mamma Sevgili och min pappa Latife.

Min pappa Latife har jag aldrig träffat, men jag tycker han ser stilig ut på bilden! Eleonora säger att pappa också har fått priser: Årets bästa Turkiska Van 2001 och 2003 och Europa Champion. Jag har två systrar också, Süpriz som bor i Skåne och Isimsiz som bor i himlen tillsammans med mamma.

 

Och här är jag!!

Jag är Socker - katten med kolsyra i benen! Jag är alltid helt oskyldig till de bus som görs här i huset. Oftast när jag blir beskylld för något så är det Sally som varit framme! JAG har aldrig gjort något!

Till mina stora intressen hör att studera varifrån vattnet i människornas toastol kommer, att hoppa på Saffrans rygg bakifrån, helst utan att hon märkt något före, och att spana på fåglarna på uteplatsen.

Min matte som bor här hemma hos mig ville visa några bilder på mig när jag utövar några av mina intressen, så varsågoda:

Ingående undersökning av toalettstolen.
 

Umgänge med Saffran.
  

Igelkott- och fågelskådning.
 

Jag tycker om andra saker också. Jag gillar när matte klappar mig på magen och under hakan innan jag somnar. Och så gillar jag MAT! Jag kan inte förstå mig på Sally och Saffran som nobbar den smaskiga blötmaten som jag får! De vill bara äta trist torrfoder! Märkliga varelser! Jag brukar alltid sitta på min plats vid matbordet i god tid för att efterfråga vad vi får för mat idag!


Vad blir det till middag??

Något som jag inte riktigt gillar är när matte ska få mig att äta en tablett. Men jag har kommit på att om jag inte åmar mig så får jag gå därifrån mycket fortare än om matte måste tvinga i mig tabletten. Så nu brukar jag få en massa beröm och kramar av matte när jag är duktig och äter upp tabletten direkt.

Jag har försökt få lite liv i gamla Sally, men det är som förgjort. Hur jag än försöker få henne att leka med mig så vägrar hon! Tråkmåns! Nu har det gått så långt att jag inte ens försöker få henne att jaga mig, det är ingen idé eftersom hon bara fräser åt mig. Någon enstaka gång har det funkat att jaga hennes svans, men när hon väl upptäckt det så har hon blivit så ARG att jag slutat direkt och lagt mig på rygg!

Tur att Saffran finns! Henne går det att leka med! Hon brukar låtsas bli arg på mig, men det är bara båg! Hon fräser och försöker slå mig, men jag blir inte rädd! Jag tror att hon gillar att leka med mig, jag!

Hem
Matte har ordet