Matte har ordet

Det tog inte många dagar förrän Mimmi hade utmärkt sig i Blomkullen. Hon var den kattunge som var först att prova det mesta. Hon var först ut ur lådan, först att spinna, först att ta sig upp på sängen, ja det mesta som var nytt var intressant för henne. Dessutom var hon först att sluta med mammas mjölk. Vi bestämde tidigt att hon skulle få stanna hos oss, för hennes sätt och hennes utseende var så oerhört bedårande.

Och inte minst så hade hon "blicken"!

Tidigt syntes "blicken" som Mimmi har ärvt efter sin mamma Socker, sin mormor Sevgili och sin mormorsmor Baraji. Det är ett speciellt "Turk"uttryck som jag tycker är mycket läckert och som finns inom Mimmis avelslinje. Mimmi har dessutom aningen runda ögon, vilket förstärker hennes blick och uttryck extra mycket. Härligt, tycker jag! Dessutom är hon så fint sminkad med eye-linern perfekt på plats. Här nedan syns Mimmis fantastiska uttryck när hon var två månader.

Och här har vi hennes förmödrar:


Mamma Socker


Mormor Sevgili


Mormorsmor Baraji

Alla har de "blicken" som jag tycker är så härlig och så viktig för en Turkisk Van.

Mimmi visade sig ha ett fantastiskt temperament. Hon spinner väldigt mycket, och vill gärna småprata med oss människor. Hon är en stor personlighet som med stor bestämdhet visar vad hon känner och vill. Hon är lekfull som en kattunge fast hon är vuxen och hon tycker om att gosa. Hon är helt enkelt den perfekta katten!

Hem
Matte har ordet