Vi är två lärare, en från gnällbältet i Västmanland och en från Sveriges nordligaste by i Lappland som överöser katterna med kärlek av alla de slag, till exempel: godisbitar (Peter), kokt fisk (Peter), gos och kel (Katarina), veterinärbesök vid behov (Katarina), inköp av kattleksaker (Katarina), lek med kattleksaker (Peter), öppning av altandörr för katternas nosande på frisk luft (Peter), fågelmatning på altanen för katternas förströelse (Peter), rengöring av toalåda (Katarina), borttagande av uppkräkta hårbollar (Katarina), snickrande av allehanda katt-tillbehör såsom klätterträd och kattdörrar (Peter), kattvärmare (Peter), nerfösande från köksbord (Katarina).


      

Peters favoritkisse är Sally, "katten som alla har hört talas om men ingen har sett". Sally brukar ta på sig mössa och vantar för att det blir är så himla kallt när Peter öppnar fönstret på vid gavel när det är 20 minusgrader. Hon brukar också vara med honom och fiska. Då är hon noga med att packa sin ryggsäck i god tid och ställa den vid dörren så att hon inte glömmer den. Ibland retas hon med Peter bara för att han är så varm och öppnar fönstret mitt i vintern. Då spänner hon på sig skidorna och åker en sväng på golvet framför honom....bara som en liten pik!

Katarina har ingen speciell favoritkisse, men hon gillar att tvångsgosa med Teddy. Teddy förstår aldrig varför han hamnar i sådana situationer, han tycker ju att han är såpass mycket man att han inte ska behöva gullas med jämt och ständigt. "Jag heter Teddy, jag är herr'n i huset!" brukar han säga när han tycker det blir för mycket gosande.